Vervolgonderzoek naar aanleg warmtenet in gemeente Veendam
De gemeente Veendam, wooncorporatie Acantus, Nedmag, Enpuls Warmte Infra en Summit Engineering hebben vooronderzoek gedaan naar de haalbaar- en betaalbaarheid van een warmtenet in de gemeente Veendam. De resultaten van het vooronderzoek zien er - zonder die bekend te maken - veelbelovend uit. De partijen doen nu vervolgonderzoek naar de aanleg van een warmtenet.
De gemeente wil in 2030 zeker 2.600 woningen van het aardgas af hebben.
Toekomstbestendigheid
In het vervolgonderzoek wordt gekeken naar wat er nodig is voor een succesvolle uitvoering van het project. Ook wordt rekening gehouden met de toekomstbestendigheid van het warmtenet.
Restwarmte
"De restwarmte van lokale bedrijven kan mogelijk worden gebruikt om woningen en andere gebouwen in de gemeente Veendam via een warmtenet duurzaam te verwarmen. Een warmtenet transporteert warm water via ondergrondse leidingen naar gebouwen en woningen. Inwoners die een aansluiting op het warmtenet krijgen, hoeven dan zelf geen aardgas meer te stoken om hun huis te verwarmen", aldus de partijen in een persbericht.
Wat is restwarmte?
Restwarmte is warmte die vrijkomt bij industriële processen en niet geschikt is om in het eigen proces opnieuw in te zetten.
Foto: Gemeente Veendam.