

Henk Nienhuis Stadion in Veendam nu ook zichtbaar voor publiek

Henk Nienhuis Stadion. Deze 3 woorden prijken sinds deze week boven de entree (hoofdingang) van het voormalige Gjaltema stadion aan de Langeleegte (daarvoor De Langeleegte) in Veendam. De gemeente Veendam maakte deze naamswijziging al op 30 januari 2018 bekend. Het heeft eventjes geduurd voordat de naamswijziging ook zichtbaar is. Waarom duurde dat eigenlijk zo lang?
De bedoeling was dat de stadionnaam na afronding van de uitbreiding van de sportaccommodaties op en rondom het stadion zou worden aangepast. De verwachting was dat deze werkzaamheden in de loop van 2019 klaar zouden zijn. Er wordt hier nu nog gewerkt.
Visie
"De visie en doelstelling van het Leer- en sportpark, sportstimulering en talentontwikkeling, lagen Henk Nienhuis na aan het hart. Daarom is het passend het stadion naar hem te vernoemen. Henk Nienhuis was niet voor niets Mister Veendam", vertelde wethouder Henk-Jan Schmaal op 30 januari 2018.
Vereerd
In een reactie vertelde de familie Nienhuis toen enorm vereerd en verheugd te zijn dat de gemeente Veendam heeft besloten om het stadion in het nieuwe Leer- en Sportpark zijn naam te geven.
Liefde
"Ondanks dat het hem veel pijn heeft gedaan dat de club ophield te bestaan, deed het Henk goed dat er nu een mooie campus wordt neergezet waar zowel zijn passie voor het onderwijs als zijn liefde voor de sport bij elkaar komen."
Icoon
Henk Nienhuis overleed op 18 februari 2017 op 75-jarige leeftijd. Nienhuis was een icoon in de Groninger voetbalwereld en was van grote betekenis voor het betaald voetbal in Veendam. Van 1963 tot 1973 was Henk een verdienstelijk speler voor Veendam. Met hem als trainer promoveerde de club 2 keer naar de eredivisie. Henk Nienhuis was ook directeur van de club. Hij maakte zich onder andere sterk voor de bouw van het vernieuwde stadion. Henk Nienhuis was in totaal een kleine kwart eeuw werkzaam voor de club.