ChristenUnie maakt zich sterk voor Anne Frankboom in Veendam
Krijgt de gemeente Veendam een Anne Frankboom? Als het aan ChristenUnie-fractievoorzitter Ammy van Eerden ligt, wordt deze vraag op korte termijn besproken in de raadscommissie en/of gemeenteraad. Van Eerden kaartte dit gisteravond, tijdens de raadsvergadering, aan. Het college had de brief van Stichting Elementree - over dit onderwerp - ter kennisgeving afgedaan.
Onterecht, vindt de ChristenUnie.
Nazaat
Stichting Elementree vroeg in de brief of de gemeente Veendam ook een nazaat van de Anne Frankboom wil planten.
Scholen
Van Eerden ziet bij de komst van deze boom ook een rol weggelegd voor de scholen. Voor het onderhoud van de boom en het levend houden van dit onderwerp.
Levend houden
De boom kan volgens haar bijdragen aan het levend houden van de gedachte aan de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog.
Herdenkingsbomen
Het achterliggende idee is dat deze Anne Frankbomen een belangrijke rol kunnen spelen bij het herdenken van het vreselijke lot van de Joodse bevolking tijdens de Tweede Wereldoorlog. Bomen leven veel langer dan mensen. Generaties lang markeren ze bijzondere plaatsen en symboliseren ze trouw en groei. Het planten van een Anne Frankboom houdt niet alleen de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog levend, maar het is ook een daad van optimisme en vertrouwen in de toekomst. De bomen worden voorzien van een certificaat van echtheid en een chip. Door de samenwerking van de stichtingen ElemenTree en Wereldboom met Van den Berk Boomkwekerijen, is zeker gesteld dat nazaten van de échte Anne Frankboom nu én in de toekomst beschikbaar zijn. De bomen zijn gechipt en worden geleverd met een certificaat van echtheid. Veel gemeenten en scholen in Nederland – maar ook in België, Duitsland en de VS – hebben al Anne Frankbomen geplant. (Bron: www.elementree.nl)
Foto: Pixabay.com.