

Midden-Groningen wil inclusieve werkgever zijn (wat is dat nou weer?)

Midden-Groningen wil een inclusieve werkgever zijn. Een wat? Dit betekent dat de gemeente openstaat voor diversiteit ongeacht beperking, afkomst of seksuele geaardheid. Doet ze dat nu niet? Burgemeester Adriaan Hoogendoorn geeft het antwoord op deze vraag. Hij noemt Midden-Groningen een diverse gemeente. "Er zijn hier bijvoorbeeld veel mensen met een niet-Nederlandse achtergrond."
"Dat zie je bij ons op de werkvloer nog iets te weinig terug. Dat is jammer, want de gemeente is er voor alle inwoners. Iedereen verdient dezelfde kans op een plek binnen onze organisatie. En verschillen op de werkvloer zorgen voor frisse, nieuwe ideeën. Daarom kiezen wij voor meer diversiteit in onze organisatie."
Goede voorbeeld
Het college van burgemeester en wethouders wil hier meer het goede voorbeeld in zijn. Vanuit deze rol willen B en W andere werkgevers in de gemeente Midden-Groningen bewegen om discriminatie op de arbeidsmarkt actief tegen te gaan en te streven naar een meer inclusieve organisatie.
Waarom?
De aanleiding hiervoor is dat het Discriminatie Meldpunt Groningen (DMG) zich in het jaarverslag 2020 zorgen maakt over discriminatie op de arbeidsmarkt in het algemeen met als aanbeveling daar meer aandacht aan te schenken.
Hoe wil de gemeente een inclusieve werkgever zijn?
Ze gaat dit praktisch doen. Bij het werven van nieuwe medewerkers maakt de gemeente duidelijk open te staan voor iedereen. Ook kijkt ze hoe de openstaande vacatures het best onder de aandacht gebracht kunnen worden bij werkzoekenden. Ten slotte gaat Midden-Groningen de eigen organisatie bewust maken van de voordelen van diversiteit. "Divers samengestelde teams werken vaak beter. En daar hebben alle inwoners van de gemeente iets aan."