

Digitale flitspalen op N33 bij Siddeburen betrappen meer hardrijders

De 2 digitale flitspalen op de N33 ter hoogte van Siddeburen hebben in de periode van mei tot en met augustus 4.714 hardrijders 'betrapt'. Dat zijn behoorlijk meer dan in de eerste 4 maanden van dit jaar. In het eerste tertiaal ontvingen namelijk 2.056 chauffeurs een bekeuring omdat ze te hard reden. Ter hoogte van deze palen geldt een maximumsnelheid van 70 kilometer.
De meeste bekeuringen gingen naar weggebruikers die in de richting van Meeden/Muntendam reden: 3.226 om 1.488 die richting Appingedam gingen. Dat was in de eerste 4 maanden van dit jaar ook al zo: 2.056 om 856.
Thuisblijven
De stijging van het aantal geconstateerde verkeersovertredingen in het tweede tertiaal dit jaar is volgens Rijksoverheid waarschijnlijk voor een deel te verklaren doordat het in de maanden mei tot en met augustus vorig jaar een stuk rustiger was op de weg na de oproep van de overheid half maart 2020 om zoveel mogelijk thuis te blijven vanwege corona.
Emmaviaduct
In de provincie Groningen staan 16 digitale flitspalen. Die registreerden in de maanden mei, juni, juli en augustus in totaal 26.662 chauffeurs die het niet zo nauw namen met de snelheid. De meeste bekeuringen (14.106) zijn - en dat is altijd het geval - op het Emmaviaduct in stad Groningen.
Verkeerslichten
Op 9 locaties (Groningen, Het Hogeland en Westerkwartier) staan verkeerslichten. 1.183 voertuigen reden door het rode licht. Dat gebeurde het vaakst op de Europaweg en het Damsterdiep in stad Groningen: 477 en 381 keer.
Meer weten?
Klik HIER en lees meer over de bijna 3 miljoen verkeersovertredingen die in de periode van mei tot en met augustus zijn genoteerd in ons land.
Het viermaandelijks overzicht van de verkeersboetes op grond van de Wet administratiefrechtelijke handhaving verkeersvoorschriften (Wahv), ofwel Wet Mulder, wordt samengesteld door het ministerie van Justitie en Veiligheid, politie, het CJIB en het Openbaar Ministerie (OM).