

4 inwonersinitiatieven in Midden-Groningen mogelijk via NPG-gelden

Bloemenveld Hooge Horst in Martenshoek (Hoogezand, 5.150 euro), Vos en Bos 2.0. (Hoogezand-Sappemeer, 20.000 euro), Stap in het verleden, E-stap naar je toekomst in Midden-Groningen (20.000 euro) en Dorpsommetje Westerbroek (12.750 euro) krijgen geld uit Stem van Midden-Groningen. Dit gebeurt wanneer de gemeenteraad deze inwonersinitiatieven donderdagavond vaststelt.
De bedragen komen uit het Nationaal Programma Groningen (NPG). Voor inwonersinitiatieven heeft de gemeenteraad - voor de komende jaren - 4.75 miljoen euro (ofwel 5 procent van het totaalbedrag van de NPG-gelden) gereserveerd. Met 'Hart voor Aigenhaid' wordt hiermee een start gemaakt.
Ideeën indienen
Inwoners van Midden-Groningen konden vanaf medio maart ideeën voor hun eigen buurt, wijk of dorp indienen. Dat gebeurde 31 keer. De 4 nu goed te keuren plannen voldoen aan alle gestelde eisen voor projecten binnen het NPG.
Bloemenveld Hooge Horst, Martenshoek
Deze gemeentelijke groenstrook moet via bewerken en inzaaien worden veranderd in een bloemenveld. De gemeente geeft toestemming aan de initiatiefnemer om het veld, met anderen in samenwerking met een externe partij, op te knappen.
Vos en Bos 2.0, Hoogezand-Sappemeer
Stichting Bewonersorganisatie Boswijk e.o. heeft meerdere speelvoorzieningen in beheer en onderhoud. Nu wil ze de voorziening natuurspeeltuin Vos en Bos opknappen en uitbreiden.
Stap in het verleden, E-step naar je toekomst in Midden-Groningen
Dit is een initiatief van een inwoner uit Hellum en gaat over de waardering van de eigen leefomgeving. Op een sportieve en educatieve manier wordt het culturele erfgoed en verhalen uit deze omgeving op een aantrekkelijke manier met het hier en nu verbonden. Dit wordt gedaan door de 'aanleg' van historisch-educatieve routes die via de duurzame E-step zijn te volgen. De indiener investeert zelf ook in zijn project.
Dorpsommetje Westerbroek
Dorpsvereniging Westerbroek is door de initiatiefnemers betrokken bij het plan om het laatste deel van het dorpsommetje ook toegankelijk te maken voor oudere mensen die slecht ter been zijn en een rollator, rolstoel of scootmobiel nodig hebben. Dit deel van het pad wordt begaanbaar gemaakt met schelpen. Het pad wordt aantrekkelijker gemaakt door bloemen te zaaien en een bankje te plaatsen.
Eerder bericht: Midden-Groningen steunt initiatieven in buurten, wijken en dorpen