

Martini Ziekenhuis biedt longkankerpatiënten thuismonitoring aan

Patiënten die in Martini Ziekenhuis in Groningen worden behandeld voor longkanker kunnen nu gebruikmaken van thuismonitoring. Ze worden tijdens hun behandeling op afstand gevolgd. Zo krijgen patiënten meer inzicht in de behandeling van longkanker en leren ze klachten beter herkennen en ermee omgaan. Thuismonitoring is een waardevolle aanvulling op de behandeling van longkanker.
Het Martini Ziekenhuis loopt hiermee voorop. Voor thuismonitoring gebruiken patiënten een speciale app.
App
In deze app vullen zij korte vragenlijsten in over hun klachten en hoe zij zich voelen. Thuismonitoringsverpleegkundigen bekijken deze informatie en overleggen zo nodig met de behandelaar. Op basis van de antwoorden krijgt de patiënt persoonlijk advies. Als de klachten erger worden, geeft de app een beladvies.
Longarts
Longarts Wouter Jacobs: "Met thuismonitoring kunnen we bijwerkingen sneller opsporen en op tijd ingrijpen. Ook kunnen patiënten makkelijker contact opnemen met hun casemanager."
Zorg op afstand
Met thuismonitoring biedt het ziekenhuis zoveel mogelijk zorg op afstand. Dit betekent dat zorg digitaal en thuis plaatsvindt als het kan en in het ziekenhuis als het nodig is. Het Martini Ziekenhuis werkt hierin samen met andere Santeon-ziekenhuizen binnen het programma Zorg bij jou.
Zwangerschapsdiabetes
In het Martini Ziekenhuis is thuismonitoring al beschikbaar voor verschillende aandoeningen, zoals zwangerschapsdiabetes, astma, CVA en COPD. Er wordt gewerkt aan thuismonitoring voor nog meer aandoeningen, zoals hartfalen.
Foto: Martini Ziekenhuis.