

Kwart Groningers maakt gebruik van buurtapp, landelijk 1 op 3

In de provincie Groningen maakt 26.2 procent van de inwoners - ruim 1 op de 4 - gebruik van een buurtapp. Dat is beduidend minder dan het landelijke gemiddelde van 35.6 procent (1 op 3). Een buurtapp zorgt ook voor ergernis. Een kwart (25.4 procent) van alle Groningers ergert zich wel eens aan de berichten in deze app. 1 op de 10 Groningers ziet zelfs wel eens burenruzies ontstaan in hun app.
Op landelijk niveau is dat percentage het dubbele (20 procent).
Kortste lontjes
Zuid-Hollanders blijken de kortste lontjes te hebben. Daar maakt 26.6 procent van de gebruikers wel eens een digitale burenruzie mee. In Noord-Holland (25.6), Drenthe (23.4) en Zeeland (22.6) gebeurt dat ook regelmatig.
Misdaad
Toch blijkt het gebruik van buurtapps nuttig. 1 op de 3 (om precies te zijn 34.2 procent) Nederlandse buurtapp-gebruikers heeft wel eens meegemaakt dat een misdaad voorkomen of opgelost werd met behulp van de buurtapp.
Afname inbraken
Bovendien hangt een afname in inbraken in de periode van 2015 tot 2019 samen met het gebruik van buurtpreventiegroepen. Met name in gemeenten waar een sterke afname in de inbraakcijfers werd gemeten per 10.000 inwoners worden veel buurtpreventiegroepen gebruikt. In die gemeenten worden namelijk relatief gezien 2 keer zoveel buurtpreventiegroepen gebruikt als in andere gemeenten.
Deze informatie is verzameld door VPNGids.nl.
Meer weten?
Klik HIER en lees meer over dit landelijk onderzoek op de website www.vpngids.nl.
Over VPNGids.nl
Op VPNGids.nl kunnen internetgebruikers terecht voor objectieve informatie over online privacy, vrij internet en cybersecurity. Daarnaast analyseert VPNGids.nl structureel de kwaliteit en veiligheid van vele verschillende VPN-providers, om zo de bezoekers van de site te informeren en adviseren over de betrouwbaarheid van VPN-providers.